Foto:  Håvard Risberg

Ingen omkommet i trafikken på 18 dager:  Nu är det bevisat - Vägverket måste sluta salta vägarna på vintern. Vita vägar spar liv!

 

 

Auto motor & sport, 08.03.2010:

Den vita vintern har haft en stor fördel: rekordfå dödsolyckor. Endast sju dödsolyckor och hittills inga alls i mars. Under de senaste 18 dagarna har inte en enda person dött i trafiken - något helt exceptionellt i modern tid.

 Foto:  Håvard Risberg

Kommentarer

Lars Erik Bønå til studenter på veisalt, 08.03.2010:

Hei Johan!

Her får du en liten hilsen fra saltuppröret i hemlandet som viser statistisk akkurat det vi hevder - hvite vinterveier er sikrest.  Jeg håper du formidler dette videre til SALTSmart-prosjektet. Det er på tide at Vegdirektoratet tar til fornuft og bøyer av i saltsaken.  Fallhøyden blir bare større og større.

Åge Sivertsen hevdet nettopp i et radiointervju at undersøkelsen, som viser at salting reduserer ulykkestallet med 20 %, er gammel, men at en tilsvarende undersøkelse i dag vil bli for kostbar å gjennomføre. Det er enda en løgn. Vegdirektoratet fikk SINTEF til å revidere beregningene sine i 2007 basert på ferske ulykkestall, og da kom de fram til at reduksjonen ikke er 20, men 40 %. Det har de imidlertid ikke våget å markedsføre i særlig grad fordi tallet er usannsynlig.

Det beviser tvert imot min påstand om at beregningsformlene og forutsetningene for beregningene er feil.

Mvh
Lars Erik

 

Ekstra informasjon