Statens vegvesen legger seg på rygg og sier at de ingen ting kan gjøre mot de glatte veiene i vinterkulda.  Det må være århundrets fallitterklæring.

I stedenfor å bruke alle millionene på forskning på veisalt burde de heller ha brukt pengene på å utvikle alternative metoder som fastsandmetoden og liknende miljøvennlige måter å sikre veigrep på - også i streng kulde.  Det er for arrogant å si at saltet ikke virker i så kaldt vær, og ikke gjøre andre bøtende tiltak!  De burde ha vært anmeldt for ansvarsfraskrivelse!

Nyeste kommentarer nederst i artikkelen.

I streng kulde, fra minus 10 og nedover, blandes det i magnesiumklorid for å senke smeltepunktet ytterligere.  Lars Erik Bønå forklarer:

Magnesiumklorid senker frysepunktet. Det betyr at veien holdes våt ved lavere temperatur. Da får man ikke spylt ruta, våte dekk er farlige når man kommer ut på is pluss at dekkene slipes til glattere overflate.

Magnesiumklorid skal kunne brukes ned til -35. Det er det som er så betenkelig at man i det hele tatt vurderer å lage smeltetilstand ved lave temperaturer og ikke vil forstå at det er farlig med våte dekk i kulde og at sprut på lykter og ruter ikke kan vaskes bort.

Saltet tar smeltevarme fra veien når det smelter, og fuktighet suges fra lufta og vanner ut saltlaken. Til sluttt fryser den, og da blir det seig, svart sjøis som ikke glitrer og derfor er usynlig. Veien ser bar ut, man kjører deretter og ser i tillegg dårlig fordi asfalten sluker lysene og frontruta og lyktene er skitne.  Det er den berømte sjøisen, skapt ved salting i kulde. Den har høyere slagseighet enn ferskvannsis slik at den ikke bankes bort av pigger og kjettinger slik ferskvannsisen ville ha blitt.

Det er dette som strider mot Alex Klein Pastes "forskning". Han påstod det motsatte etter å ha brent en del forskningskroner på dette siste år.  Det er nå likevel det praktiske resultatet ute på veien som er det riktige og sanne.

Kommentarer

KF, 23.12.2010:

Nå sliter de igjen med tidligere saltede veier:


Sven-Olof Anderson, Saltuppröret, 24.12.2010:

Det är på samma sätt i Sverige(Sitat fra Sydsvenska Dagbladet):

- Det är framför allt många lastbilar som fastnat i snön och inte kommer vidare, säger Helena Holmgren, trafikledare på Trafikverket.
- Temperaturen i området är neråt fjorton minusgrader varför saltet inte biter.

Detta är resultatet av att trafikverket satsat all forskning och satt allt fokus på VÄGSALTNING som enda metod för att åstadkomma farbara vägar.

När temperaturen sjunker som nu är fallet så har man ingen fungerande och tillförlitlig (pålitelig (red.mrk.)) metod att eliminera halkan och åstadkomma trafiksäkra och framkomliga vägar ! Detta är en stor SKANDAL !

Hade man satsat lika mycket på forskning kring alternativa metoder så hade det med säkerhet sett annorlunda ut idag !!

Saltet börjar ta slut i södra delen av Sverige och nu planerar man att transportera vägsalt från norra delen av Sverige till södra.

De ansvariga på Trafikverket eller snarare TRAFIKSVEKET borde skämmas !!

Saltupproret
Sven-Olof Andersson, Bureå


Tom Sæland, 24.12.2010:

Etter ulykken besluttet svenske veimyndigheter å stenge E6 i begge retninger ved Knäm, ikke langt fra Tanumshede. Der går E6 gjennom et relativt kupert terreng.

Det snødde på dette tidspunktet  intenst i området, og flere hundre kjøretøy stod i køene som oppstod på begge sider av den stengte veistrekninger som omsider ble åpnet rundt midnatt  da brøyte- og strøbiler hadde gjort arbeidet sitt.

Det skal være svært glatt på den aktuelle veistrekningen, siden veisaltet ikke fungerer i den strenge kulden. Særlig tunge kjøretøy sliter i bakkene, melder Bohusläningen.

Ekstra informasjon