Leserbrev skrevet av andre

Er det slik vi vil at fedrelandet skal sjå ut? (Foto: Runar Gilberg)

«Salt smart», seier Staten og Vegvesenet når dei forpestar by og land med saltbilane sine. «Salt smart» er ei sjølvmotseiing på line med «Torturer behageleg».

Leserinnlegg, skrevet av Jostein Sandsmark, Geilo (11.04.2012):

Kronargumentet for saltbruken har i alle år vært: «Sikkerheten blir bedre, 20% færre dødsulykker». Ja, Statens Vegvesen i Hallingdal har våget seg til å hevde at det er 40% hevning av sikkerheten med salting.

Her følger et leserinnlegg uten om det vanlige.  Det er en humoristisk vri på det alvorlige forfatteren skriver om sin opplevelse av kjøring på salta vei i Nord-Norge.  Leserinnlegget er henta fra avisa Fremover, den 28.12.2011, på side 9.  Her presenteres godbiter fra innlegget, men les hele ved å klikke på lenka nederst i denna artikkelen.

(...)

Svarte hovedveia er målet og oppdraget for de som har med veivedlikeholdet å gjøre, hørte æ på radioen.  Æ fikk ikkje med mæ kæm det var som sa det, men det var nok en overflødig byråkrat, med god lønn, fra et eller annet kontor i Oslo, der hans daglige hovedutfordring sannsynligvis besto i å gå på og av, på riktig trikkeholdeplass.

Som yrkessjåfør med 25-30 mil på veien daglig, er jeg dritt lei av å kjøre i saltspruten.  Saltingen som Oslo vei og Peab driver med, har ikke noe med sikkerhet å gjøre. De gjør det verre for bilistene.

Frank Salvesen, 31.12.2010:

Jeg kan ikke med min beste vilje forstå at det kan aksepteres vegsalting av Kvadraturen i Kristiansand.

Nye oppdateringer nederst i artikkelen!

Ekstra informasjon