Bilder

Elg slurper i seg saltvann fra veibanen i Maridalen.  Foto:  Tom Sæland.

Her ser en noe som det sjeldent blir tatt film av; en elg som slurper i seg saltvann fra veibanen.

Det er ufattelig at det kan være nødvendig å lage til våte veier i minusgrader.  Og enda våtere blir veiene når det brukes saltlake. 

Carl Bernes plass i Oslo er bygget om for millioner av kroner. Men vegsalt benyttes fortsatt i nyanlegget i en slik omfang at bunnvegetasjonen i de nye rabattene nå er døde i flere hundre meters lengde.

Carl Berner i full blomst:  Carl Berners plass i Oslo, står fram i ny drakt og prakt. Statens vegvesen har brukt rundt 300 millioner over og under bakken – blant annet på 200 trær og busker. Så nå blomstrer det i den tidligere asfaltjungelen, og biltrafikken har gått ned. Og Carl Berner, som blant annet hadde en viktig posisjon under unionsoppløsninga i 1905, kunne ha nytt en dobbel latte på fortauskafeen. (Foto: Henriette E. Busterud).  Klikk på bildet for større.

Nei, det er ikke snø.  Ja, det er salt.

Fra Sørkedalen, 14.10.2012, kl. 08:00

Salting på bar asfalt fortsetter i Oslo tross vedtak om å redusere.

Videosnuttene under er tatt søndagsmorgen, den 14.10.2012, kl. 08:00.  Ingen snø, ikke glatt - før etter at det blei salta...

På Christian Frederiks plass (Oslo Sentralstasjon) i dag tidlig, kl. 06:00 var det saltet så mye at vi neppe kommer under 400 000 tonn på landsbasis.  Se bildene...

Ekstra informasjon